Hingster


Hingster til avl 

Vi kan tilby topp moderne hingster til avl både fersk og frossen sperm. 

Send oss en mail ved interesse for bruk av våre hingster. 

Elle Karneol 

Kannan X Diamant de Semilly 

FØDSELSÅR

2018

STASJONERES

Asak Hestesenter

MANKEHØYDE

170

EIER

Tom Vidar Leren Gjeldnes og Elle hest og rideutstyr

OPPDRETTER

Anette Strand

KORT OM HINGSTEN

Velkjent prestasjonsblod på begge sider av stamtavlen, med Kannan og Diamant de Semilly.

Priser

  • Reservasjonsavgift 3500 kr
  • Drektighetsavgift 8000 kr

Mva tilkommer. Transportkostnader tilkommer om sæden skal sendes.

Prestasjoner

Kåret i norsk varmblod.

Ung hingst som utvikler seg godt og konkurrerer i aldersbestemte klasser med gode og solide runder. Første generasjon med føll ser lovende ut, med bl.a nest beste sprangføll på eliteskuet 2022.

Elle Karneol er en fornuftig hingst med svært god galopp og meget god ridbarhet. Galoppen er velbalansert, funksjonell og
taktfast med god bæring. Han viser stor Kapasitet.

Meget godt temperament.

Avstamming:

Far Kannan har i mange år vært i toppen på listene over de mest innflytelsesrike hingstene i verden. Listen over suksessrike avkom er lang, og de er representert på resultatlistene i alle store konkurranser og mesterskap. Han er kjent for å avle egenskaper som styrke, mot, teknikk og ridbarhet.

Morfar Diamant de Semilly har blitt utnevnt til «BEST SIRE Worldwide» (Hippomundo jumping sires rankings 2022 and WFSH jumping sires rankings 2015-2016. I sporten har han selv vunnet 5´1.60m Grand Prixer, gull i VM lag for Frankrike.


Tallboy Cornoubet Elle Z

Taloubet Z X Cornet Obolensky 

FØDSELSÅR

2019

STASJONERES

Asak Hestesenter

MANKEHØYDE

168

EIER

Tom Vidar Leren Gjeldnes

OPPDRETTER

Tom Vidar Leren Gjeldnes

KORT OM HINGSTEN

Sprangtalent med topp avstamning. Arvet de beste egenskapene fra legendene Taloubet Z og Cornet Obolensky.

Priser

  • Reservasjonsavgift 3500 kr
  • Drektighetsavgift 8000 kr

Mva tilkommer. Transportkostnader tilkommer om sæden skal sendes.

Prestasjoner

Kåret i norsk varmblod.

Vinner av unghestfinalene 2023, med karakterene:

Galopp 9 Teknikk 9 Taksasjon 8,5 Kapasitet 9,5 Ridbarhet/Temperament 9

Startet 2024 sesongen på internasjonalt stevne i Oliva, Spania hvor han har gått unghestklasser med Pål Flam som rytter. TallBoy har vist gode resultater og overbevist om at han har noe på den internasjonale arenaen å gjøre. 

https://www.horsetelex.com/horses/pedigree/2212670/tallboy-cornoubet-elle-z

Tallboy Z er en hingst med særdeles god balanse. Han er veldig ridbar og har et fantastisk temperament. Hans moderne blodslinjer har gitt han det man ser etter i en topp sportshest; velbalansert galopp, god teknikk, stor kapasitet og en hest med et godt hode og selvtillit som elsker jobben sin.


Avstamming:

Far Taloubet Z var med sin makker Christian Ahlmann uslåelige på konkurransebanen. Han var kjappere, kvikkere og hadde mer kapasitet en alle sine konkurrenter. Han har vunnet mange worldcuper, flere av de største grand prixene i verden og en bronsjemedalje fra OL i Rio.

Morfar Cornet Obolensky beskrives som den mest suksessfulle hingsten. Han var som sportshest en av de beste spranghestene i verden, med seier i world cup og medaljer i de største mesterskapene bl.a Gull i europamesterskapet. 

Hans avkom har dominert sporten helt fra hans første generasjon med føll. Få hingster har dominert og påvirket avlen av moderne sportshester som Cornet Obolensky.

.

.

Mor Cornoba Cocles Z har selv prestert svært godt på sprangbanen. Hun vant Breeders Open som 6-åring, hun gikk Unghest-VM på Zangersheide og Falsterbo Horse Show som 6- og 7-åring. Hun har også blitt plassert i 1*GP, 145 cm.

Cornoba Cocles Z er avlet i Norge og ble i 2020 Årets Hoppe i åpen klasse i Norsk Varmblod.

Hun gjorde det svært godt i unghestklasser både nasjonalt og internasjonalt og fikk alltid gode karakterer for sin teknikk og kapasitet.